news

Thuis werken

mrt 26, 2020

De eerste week thuiswerken zit er al op. Het is een hele andere nieuwe beleving voor mij en de meesten van ons denk ik. Je blijft gewoon thuis en ik installeer elke morgen mijn werkplek weer op onze eettafel.

Ik mis mijn collega’s en mijn werkplek met de kittens op tafel bij Serena. Aan de andere kant heb ik ook geluk dat ik hier ook een fijne werkplek heb kunnen maken, wel binnen maar heerlijk op de wind en in de buurt van mijn honden en mijn man.

Wat een geluk hebben we toch ook dat we in deze tijd leven dat veel geautomatiseerd is. Bellen gebeurt gewoon via whats app, gratis. Hiermee kun je ook met maximaal 4 mensen beeldbellen. Een kleine vergadering is dus ook heel goed mogelijk. Zoom is ook zo’n mooi modern programma. Door Chata wordt dit gebruikt om webinars te geven. Natuurlijk kun je alles doorsturen via de email en ook foto’s zijn makkelijk te versturen. Ik ben benieuwd hoe ze dat jaren geleden gedaan zouden hebben als er een pandemi zou zijn?

Als lid van Chata,  Curacao Hospitality & Tourism Association, worden we dagelijks goed op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. We hebben al veel interessante en nuttige webinars gevolgd over: hoe om te gaan met marketing in deze tijd, wat kan de verzekering doen voor bedrijven, wat kan en mag je doen met je personeelsbestand, en hoe om te gaan met de belastingen.

We hebben een whats app groep opgezet met collega’s die thuiswerken. Dagelijks blijf je op deze manier in contact met je collega’s en stimuleer je elkaar om thuis de nodige werkzaamheden te doen. Iedereen kan nog verder werken tot volgende week aangezien we vorige week al rekening hadden gehouden met 2 weken werk voor thuis.

Op dit moment zijn er 6 coronagevallen op Curacao geregistreerd. 1 persoon is helaas overleden en 2 zijn al weer genezen. Dit betekent dat er nog 3 personen zijn die het coronavirus hebben. Daarom wordt nog steeds iedereen geadviseerd zoveel mogelijk thuis te blijven, alleen boodschappen doen en niet met hele gezin en niet voor elk klein dingetje. Ga in deze tijd niet voor niets naar buiten alleen om de nodige dingen te doen.

Het luchtruim is nog steeds gesloten, langzaam zijn alle toeristen van het eiland vertrokken. Dus het wordt steeds rustiger op het eiland.

Tot volgende week,

Groeten Hermien
Office manager bij Serena’s Art Factory