news

Derde week…

apr 1, 2020

Bon dia,

We zitten in onze 3de week thuis werken.

Sinds zaterdag 28 maart heeft de regering de avondklok ingesteld voor Curacao. Dat wil zeggen dat je niet de straat op mag tussen 21:00 en 6:00 uur in de ochtend.

Ondertussen zijn de aantal coronagevallen op Curacao sinds vorige week gestegen van 6 naar 11 in totaal. 2 zijn ervan genezen, 2 liggen er in het ziekenhuis en 1 is overleden. Hiervan is zeker 1 een lokale besmetting geweest. Het nadeel van een lokale besmetting is dat het veel moeilijker is te achterhalen waar deze vandaan komt. Het is moeilijker te controleren.

De avondklok is voor 1 dag geweest want zondag 29 maart om 18:00 uur werd door de regering aangekondigd dat vanaf maandag 30 maart de avondklok een dagklok wordt. Oftewel Curacao wordt een totale lockdown opgelegd. Totale lockdown wil zeggen je mag alleen nog de straat op voor essentiele dingen, voor dingen wat te maken heeft met leven en dood. Wandelen in de natuur of bootje varen voor plezier mag niet meer, naar je werk gaan mag niet meer, alle winkels moeten sluiten behalve de winkels die voor voedsel zorgen, zwembaden schoonmaken voor andere mensen mag niet meer, enz, enz.

Kortom: iedereen moet thuis blijven en moet je boodschappen doen, doe dit dan snel en ga niet onnodig rondrijden. Dit geldt in eerste instantie voor 2 weken.

Niet voor iedereen is makkelijk te begrijpen, Iedereen vind hun eigen dingen ook van essentieel belang. Daarnaast is het voor veel mensen niet mogelijk om direct vanaf maandag niet meer weg te kunnen. Dit gaf toch maandag nog ontzettend veel verkeer op de weg, en lange rijen bij de supermarkten ook omdat je 2 mtr afstand moet houden en daardoor ook maar een beperkt aantal mensen tegelijk bij de supermarkten naar binnen mogen.

Serena zag hierdoor ook haar planning in de war lopen. Iedereen had nog een halve week werk thuis liggen en ze zouden donderdag 2 april weer nieuwe spullen bij de factory op kunnen halen. Dit kan dus niet door gaan tot grote spijt van Serena maar ook alle medewerkers. Het is niet van essentieel belang dat de productie van Serena’s Art Factory door gaat. Het is moeilijk te begrijpen voor sommigen maar iedereen moet nu de gezondheid van de bevolking van Curacao in acht nemen.

Curacao is een eiland met 160.000 inwoners en een ziekenhuis met maar 12 IC bedden. “Flatten the curf” is hier dan ook van het begin af aan de boodschap geweest. Dit betekent zoiets als hou het aantal besmettingen laag, want anders komt het ziekenhuis in de problemen.

Ondertussen ben ik met Serena en de marketingassistent bezig met nieuwe ontwikkelingen. Het opzetten van een webshop in samenwerking met Cpost en andere bedrijven die lokale souvenirs verkopen. Dit proces liep al maar moet nu versneld opgezet worden. We doen ons best om ook alle andere partners aan te sporen nu wat extra vaart hier achter te zetten.

Daarnaast zijn we ook bezig om via onze eigen website en facebookpagina de Chichi online te verkopen. Foto’s maken van de producten en nieuwe pagina’s op de website maken.

Dit kunnen we nu vast klaar maken zodat, als we straks de straat weer op kunnen, dit ook daadwerkelijk kunnen versturen. Dus straks kunt vanuit uw stoel de Chichi online uitzoeken en bestellen.

De hele situatie blijft spannend en onzeker allemaal. Ik ben benieuwd wat de komende week ons weer zal brengen.

Groeten,
Hermien Visscher
Office manager Serena’s Art Factory