news

Vijfde week thuis werken

apr 16, 2020

Blog 5, COVID-19

Bon dia,

We zitten nu in onze 5de week thuis werken.

Deze week is net als in Nederland begonnen met een officiel feestdag, namelijk tweede paasdag. De vrijdag daarvoor was het goede vrijdag wat ook een officiele feestdag is op Curaçao. We hebben hebben dus een lang weekend gehad.

Dinsdag is dan eigenlijk de werkweek begonnen en dit begon met een online staffmeeting. Nomaal gesproken hebben we met al het personeel 1 keer per 6 weken een staffmeeting. Deze staffmeeting heeft niet op de normale wijze kunnen plaats vinden doordat we al zolang thuis werken. We hebben daarom gekozen om de staffmeeting dit keer online te doen.

Serena is in het paasweekend erg druk geweest om een aantal videos op te nemen om iedereen te informeren over de situatie waarin we nu zitten. Ze heeft uitleg gegeven over dat het helaas niet iets van tijdelijke aard is maar dat het wel jaren kan duren voordat alles weer op het oude niveau is. Het kan namelijk nog wel een paar maanden duren voordat toeristen terug op het eiland komen en dan is het afwachten hoeveel toeristen er nog zullen komen. Dit zal langzaam weer moeten groeien wordt verwacht.

Serena heeft verschillende voorbeelden gegeven van welke maatregelen het bedrijf kan nemen en welke consequenties deze maatregelen hebben voor het bedrijf. Tenslotte is iedereen gevraagd om het emailadres door te geven. Het is nu een mooie gelegenheid om wat meer digitaal te werken ook in de toekomst. Hier op Curaçao loopt dat namelijk behoorlijk achter ten opzichte van Nederland. Heel veel hebben thuis ook nog niet de beschikking over internet en/of een laptop. Maar we gaan nu toch een ander tijdperk in met z’n allen.

Na de staffmeeting is met iedereen persoonlijk overlegd of en wat ze eventueel thuis nog kunnen doen. Langzamerhand wordt dit helaas wel steeds minder natuurlijk.

De lockdown is afgelopen zaterdag, zoals verwacht, weer verlengd met 2 weken. Wel zal er aankomend weekend gekeken worden of de maatrelegen misschien iets versoepeld kunnen worden. Op dit moment zijn er geen nieuwe coronagevallen bijgekomen en zijn er 3 nog actieve gevallen op het eiland dus dat is positief.

Heel misschien kunnen we dus volgende week weer transporteren met spullen om in ieder geval de thuisproductie door te laten gaan.

Tot volgende week.

Groetjes,
Hermien Visscher
Office manager Serena’s Art Factory