news

Positief nieuws

apr 30, 2020

Blog 7, COVID-19

Bon dia,

We zitten nu in onze 7de week thuis werken vanwege COVID-19.

De lockdown op Curaçao is verlengd met 2 weken. Dat betekend dat er tot en met 11 mei de avondklok en “plachi di dia” (alleen op de dag van jouw kenteken mag je de weg op, dat is 2 x per week) geldt. Er zijn wel wat versoepelingen gekomen zo mogen de restaurants weer take out en delivery praktijken ondernemen en de bouwmarkten mogen open met in acht neming van de 2mtr afstand. Er zijn 2 nieuwe gevallen op Curaçao bijgekomen, dat brengt het totaal van de coronagevallen op Curaçao op 16 en het totaal aantal nog actieve coronagevallen is op dit moment 3.

De ontheffing die we hadden aangevraagd voor de medewerkers is goedgekeurd!! Deze week kan dus iedereen haar productie naar de factory brengen en spullen voor nieuwe productie ophalen. Iedereen is daar erg blij mee. Zo blijven ze productief en kunnen we de voorraad lekker aanvullen voor de positieve toekomst.

De eerste online workshop voor de painters was een succes. Ze konden aangeven wat ze extra bij willen leren. De een vindt het nodig om huizen beter te kunnen schilderen en de ander wil graag planten en vogels leren schilderen. Doordat de painters veel belangstelling hadden voor de cursus wordt ook de komende week nog online cursussen gegeven.

Door deze Cursussen is er weer een ander idee geboren namelijk online chichi schilderworkshop voor klanten. We sturen dan een witte Chichi op met verf en zodra je alles binnen hebt kan er een afspraak gemaakt worden om de Chichi samen met een van onze medewerkers te schilderen. Op dit moment zijn we dit wat meer vorm aan het geven en onze medewerkers worden hiervoor opgeleid.

De  vertaling van de website in het spaans en papiaments is gestart. Een positief gevolg van de corona crisis want hiermee kunnen we straks een grotere doelgroep bereiken.

Chata geeft nog steed wekelijks verschillende webinars. Zo heeft Serena laatst een webinar gevolgd: keep in contact with your team. Het gevolg hiervan is dat we nu regelmatig een app zien in de whatsapp groep met de vraag hoe we ons voelen. Je kunt dan reageren met een gekleurde punt om te laten zien hoe je je voelt. Het is natuurlijk belangrijk dat iedereen gemotiveerd blijft. Iedereeen gaat weer anders om met de situatie, De een vindt het heerlijk thuis te werken en kan dat ook erg goed. En de ander is veel te snel afgeleid en kan niet in het werkproces komen of wordt depressief van het thuis zitten. Het is natuurlijk de taak van Serena om de positieve flow erin te houden en controle te houden op iedereens welzijn.

We wachten nog op de financiele steun  van de regering. We horen postieve berichten dus we verwachten dit wel binnenkort te ontvangen. Hierdoor zullen we wat meer lucht krijgen om het bedrijf voort te zetten.

Hopelijk kom ik volgende week met nog meer positief nieuws…..

Groetjes,
Hermien Visscher
Office manager Serena’s Art Factory