news

Laatste week thuis werken!

mei 7, 2020

Blog 8, COVID-19

Bon dia,

We zitten in onze 8ste en LAATSTE week thuis werken vanwege COVID-19.

De lockdown op Curaçao wordt vanaf vrijdag 8 mei aanstaande opgeheven. We mogen dan weer elke dag de straat op. Groepen mogen maximaal 25 personen groot zijn, de horeca moet het nog steeds bij take out houden, de regels voor de supermarkten en de bouwmarkten blijven nog hetzelfde. Iedereen wordt natuurlijk wel geacht de 2mtr afstand (ja hier op Curacao spreken ze altijd over 2mtr ipv 1,5 mtr) en de persoonlijke hygiene te handhaven.  Ook de avondklok blijft voorlopig nog van kracht. Al met al goed nieuws! Het is weer een stap in de goede richting.  

De aangevraagde financiele steun van de overheid is goedgekeurd en inmiddels gestort. Het geld is om een deel van de personeelskosten van april te dekken. Dit is ontzettend fijn, hierdoor kunnen we het namelijk wat langer volhouden tot er weer toeristen op het eiland komen. Voor deze maand kunnen we dit naar verwachting ook weer aanvragen maar daar is op dit moment nog niet zoveel bekend over.

Vorige week heeft iedereen hun voltooide productie gebracht bij de factory en weer nieuwe spullen opgehaald. Deze week kan dus iedereen weer volledig produceren in hun eigen huis.

Serena en ik zijn druk bezig om nu alles klaar te maken voor het weer openen van de factory. De maatregelen moeten hierbij in acht genomen worden. Er moeten beslissingen gemaakt worden over waar welke werkplekken we bezetten, hoeveel personen maximaal in de winkel mogen, hoeveel personen we maximaal bij de “schilder je eigen Chichi workshop” kunnen toelaten, andere beschermingsmiddelen voor personeel en klanten. Hiervoor moeten borden gemaakt worden om ook alles duidelijk te comminuceren naar de klanten. Daarnaast blijven we bezig met het financiele plaatje. Dit moet uiteraard nog steeds goed in de gaten gehouden worden en bijstellen waar nodig.

Brainstormen over de toekomst is ook waar we veel mee bezig zijn. Ondernemen is vooruit kijken. Serena’s Art Factory heeft/had de meeste verkoop aan toeristen. Nu er nog geen toeristen op het eiland mogen komen en we weten niet hoe lang dit gaat duren moeten we kijken of er andere manieren zijn waar we omzet mee kunnen krijgen. We zullen ons zeker nu ook meer op de lokale markt gaan richten. Hiervoor wordt al druk gewerkt in een werkgroep van Chata met verschillende andere attracties op het eiland om speciale acties in elkaar te zetten voor de bewoners van het eiland.

Serena heeft nu ook alle jaarlijkse beoordelingsgesprekken met het personeel afgerond. Voor het eerst alles online. Het was wel wat onwennig voor beide partijen maar het is gelukt. Zo kan Serena bij het opstarten van de factory er weer volledig voor iedereen zijn en hierop focussen.

We zijn er nog lang niet maar we gaan de goede kant op en dit is al weer een eerste stap. Volgende week dus mijn blog vanaf de factory over het opstarten van de factory na de coronacrisis.

Geniet van de vrijheid maar blijf de Coronamaatregelen in acht houden.

Groetjes,
Hermien Visscher
Office manager Serena’s Art Factory