news

Laatste blog van Hermien

mei 14, 2020

Blog 9, COVID-19

Bon dia,

Zoals ik in mijn vorige blog schreef zijn we gelukkig deze week weer begonnen met het werken op de factory.

Als er 8 weken geen bedrijvigheid is geweest dan is er veel schoon te maken en te organiseren. Daar zijn we dus maandag in een kleine groep mee begonnen. Natuurlijk moest ook de hele productie die thuis gedaan was nagekeken en weggepakt worden. Ook dit is maandag gedaan.

Verder konden de online verkochte Chichi’s nu ingepakt en bezorgd of weggestuurd worden.

Niet iedereen begint deze week al weer volledig met werken op de factory. Hiermee willen we het aantal mensen op de werkplek zo klein mogelijk houden. Gedeeltijk zal er dus nog voorlopig uit huis gewerkt worden. Zo heeft collega Jade een XXL Chichi (1.4 mtr x 1.4 mtr) in huis staan om af te schilderen. Deze zal dus binnenkort in de verkoop komen, hou onze website en facebook dus goed in de gaten.

Aangezien een gedeelte nog thuis werkt hebben we Dinsdag een korte half online/half live overleg gehad. Even iedereen informeren over de stand van zaken en motiveren voor het nieuwe begin.

De werkzaamheden voor deze week zijn voornamelijk schoonmaken, alle borden ophangen om iedereen te wijzen op de hygiene en 2 meter afstand maatregelen. Net als in zoveel winkels zal er bij ons eenrichtingsverkeer zijn in de tuin en op de werkvloer. Serena heeft voor iedereen een gezichtsscherm aangeschaft zodat iedereen coronaproof kan werken en de bezoekers/klanten veilig bij ons kunnen komen.

Helaas worden er tot nog toe nog geen toeristen toegelaten op het eiland. Dat betekent voor ons aanzienlijk minder verkoop en dus ook minder werk. Om deze redenen vragen we van alle  werknemers flexibile inzetbaarheid. En dat gaat tot nu toe goed met hier en daar uiteraard wat tegenstribbelling. Toch ziet iedereen in dat het belangrijk is dat we het samen doen. Dit wil dus zeggen iedereen is het aan het schoonmaken, Judith (normaal schuurt ze de Chichis voordat ze geschildert kunnen worden) is een houten bankje gaan schuren en schilderen en Mervinia is bezorgster geworden van Chichis.

De winkel in Punda is op dit moment nog gesloten en de bedoeling is om hier vanaf vrijdag 22 mei weer met verkoop te beginnen.

Hopelijk kunnen we snel weer toeristen ontvangen op ons mooie eiland en nemen we deze ervaring mee als een wijze les en herinnering en zal daadwerkelijk het “nieuwe normaal” beginnen.

Ik vond het leuk om op deze manier iedereen op de hoogte te houden van onze ervaring met Corona en om te laten zien hoe wij als min of meer toeristischbedrijf op een toeristisch eiland hiermee omgaan.

Groetjes,
Hermien Visscher
Office manager Serena’s Art Factory