news

Oprichter van Chichi®.

Hallo, mijn naam is Serena Janet Israel Anthony (1971) en ik ben geboren in West-Berlijn in een creatieve en liefdevolle familie van hardwerkende ambachtslieden en ondernemers. Ik ben de oudste van drie zussen. Mijn familie heeft me altijd aangemoedigd om muziek, cultuur en kunst te waarderen. Al op zeer jonge leeftijd ontwikkelde ik een passie voor kleur en vormen, een passie die vandaag de dag gemakkelijk te herkennen is in mijn vakmanschap en kunstwerken.

Ik studeerde matrijzenbouw in Berlijn en werkte als restaurator in kunstmusea, voordat ik naar de universiteit ging om mijn academische graad in restauratie te behalen kreeg nam leven een avontuurlijke wending. Ik besloot dat ik de wereld rond ging zeilen in een zelfgemaakte zeilboot. Jarenlang reisde ik naar veel locaties, waaronder Portugal, de Canarische Eilanden, Afrika en de Kaapverdische Eilanden. Na het oversteken van de Atlantische Oceaan was Barbados het eerste land, wat erop wees dat ik in het Caribisch gebied was aangekomen.

Toen ik in 2001 op Curaçao aankwam, werd ik meteen verliefd op de felle kleuren van de regio, de multiculturele sfeer en de gastvrije gastvrijheid, hier heb ik besloten te blijven. In 2003 kreeg ik mijn mooie dochter Chayen, zij is tot op de dag van vandaag mijn grootste zegen.

In die tijd was ik een jonge moeder die haar gezin moest onderhouden, ik had meerdere baantjes zodat we konden rondkomen. Ik was ober, verkoopster voor handgemaakte sieraden en meubels, kinderfeest entertainer, het maken van mijn eigen Afrikaanse sieradenlijn, zelfs het schoonmaken van boten en het geven van workshops voor kinderen en volwassenen. Door deze workshops te geven kon ik terug duiken in mijn vak en aan een heel nieuw hoofdstuk in mijn leven beginnen.