news

Persreis Trinidad en Tobago

Curaçao, bekend om zijn levendige cultuur, muziek, geschiedenis, keuken en ongerepte stranden, heeft zijn focus verlegd naar toerisme als belangrijkste bron van inkomsten na de inkrimping van de Isla-olieraffinaderij. Na het doorstaan van de COVID-19-lockdowns heeft Curaçao een heropleving van het toerisme ervaren, die het niveau van vóór de pandemie heeft overtroffen, waarbij TT aanzienlijk heeft bijgedragen aan deze groei met een toename van meer dan 200% in toeristen vergeleken met het voorgaande jaar.

Deze stijging kan worden toegeschreven aan uitgebreide vluchtdiensten, zoals Caribbean Airlines die tweemaal per week vluchten aanbiedt en Copa’s vluchten door Panama. Bovendien heeft een overeenkomst met Corendon uit Nederland de connectiviteit met Duitsland en Amsterdam verbeterd, waardoor het aantal reizigers verder is gestegen.

Elaine Hart Francisca, de regionale manager voor het Caribisch gebied van de Curaçao Tourist Board (CTB), moedigde de samenwerking tussen de Caribische toeristenbureaus aan en benadrukte dat hun diverse culturen hen complementair maken in plaats van concurrerend. Het delen van sterke en zwakke punten en van elkaar leren kan leiden tot vruchtbare partnerschappen bij het promoten van de regio als geheel.

Lees het hele artikel hier

Curaçao Tourist Board organiseerde een persreis vanuit Trinidad & Tobago om geselecteerde influencers de schoonheid van ons eiland te laten zien. Ook kregen zij de kans deel te nemen aan onze workshop. Wat vonden ze ervan?! Bekijk de video om erachter te komen….

Lees het hele artikel hier