news

Artikel BBC Travel

We hadden een paar weken geleden een geweldig interview met Sarah Harvey en ze schreef dit fantastisch artikel over lichaamspositiviteit voor BBC Travel. Het stond op de voorpagina! We zijn super trots en dankbaar! Hier een deel van het artikel. Het hele artikel is te lezen op BBC Travel

Door Sarah Harvey 2 februari 2022

Een belangrijk onderdeel van Curaçao’s dushi (zoete) cultuur, Mama en Chichi sculpturen zijn overal op het eiland te vinden en zijn de schoonheid van de vrouwelijke vorm gaan vertegenwoordigen.

Het is onmogelijk om rond te reizen op het Nederlands Caribische eiland Curaçao zonder verliefd te worden op de aanhankelijk ogende, plus-sized Mama (moeder) en Chichi (grote zus) sculpturen die te vinden zijn op openbare pleinen, buiten hotels en op onverwachte locaties op het eiland. Hun poses – met de handen uitgestrekt in een verwelkomende omhelzing of samengeklemd in stille contemplatie – stralen moederlijke warmte uit. Gecombineerd met hun hoge schaal van 2 meter, kunnen Curaçaoënaars en reizigers het niet laten om naar binnen te rennen om een ​​knuffel met een Mama of Chichi te fotograferen of even langs te komen voor een praatje.

Chichi’s zijn zoveel meer dan alleen een grote zus; ze omarmen, de trots en het erfgoed van veel Curaçaose vrouwen

“De laatste tijd wordt er veel gesproken over lichaamspositiviteit. De Chichi’s helpen hierbij omdat ze bewijzen dat de vorm van het lichaam niets te maken heeft met de ziel – hoe je je voelt, hoe gelukkig je bent, hoe belangrijk je bent en hoe hard je werkt. Voor mij laten de sculpturen zien dat vrouwen echt geweldig zijn. We zijn er in alle soorten en maten, en met alle kleuren en het geluk van de wereld.”