news

Wat Chichi voor mij betekent

dec 28, 2022

Vorige week was ik met mijn partner bij Serena’s Art Factory, waar we het genoegen en de eer hadden om Serena te ontmoeten. Serena vroeg me om te e-mailen wat Chichi voor mij betekent. Hier is mijn verhaal:

“Chichi, een naam voor de verantwoordelijke levendige en dynamische oudere zus op Curaçao. De eerste keer dat ik haar zag, werd ik gegrepen door de betekenis van Chichi. Ze vertegenwoordigt niet alleen de oudere zus, maar ook de oudste dochter of een vrouw die niet bij naam bekend is.

Naarmate ik ouder word, realiseer ik me steeds meer dat we als vrouw vrouwen in ons leven nodig hebben die onze Chichi’s zijn. Niet door bloedverwantschap, maar door liefde. Voor mij zijn die vrouwen, die er maar één, een paar of veel kunnen zijn, degenen die je als vrouw bijstaan in de goede, maar ook in de slechte en verdrietige tijden van je leven. Ze zorgen voor je, houden je veilig, vangen je op als je valt, luisteren naar je verhalen, lachen met je en soms om je en helpen je door droevige tijden heen.

Voor mij zijn vrouwen krachtig. In mijn beroep als verloskundige zie ik dit ook, vrouwen kunnen op welke manier dan ook bevallen, ze brengen nieuw leven in deze wereld, wat niet altijd gemakkelijk is en de uitkomst misschien niet altijd een gelukkige is. Maar ze doen het en hun leven zal voor altijd veranderen.

Voor mij draait een Chichi om liefde voor andere vrouwen, dit voel ik als ik samen ben met mijn vriendinnen, dochters, mijn collega-verloskundigen en de vrouwen die ik verzorg tijdens de zwangerschap, bevalling en in de weken daarna. Daarom werd ik verliefd op Chichi op het moment dat ik haar zag.
Vorige week kochten we wat Chichi’s in de galerie en hadden het genoegen Serena te ontmoeten. Serena, heel erg bedankt voor je tijd en voor Chichi 😊. “

Groeten,
Corina Schaap